Programma

De 27ste Trappistenfeesten zullen doorgaan op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018, in de "KAPEL" in de Kerkstraat te Niel.
Nieuwigheid dit jaar : De nieuwe Zundert - de Zundert 10 kan je op de feesten komen degusteren.  Verder kan je alle andere trappistenbieren in bijna al hun variëteiten komen degusteren, behalve de nieuwkomer, Tynt Meadow van de Engelse Mount Saint Bernard abdij in Coalville, deze wordt nog niet naar België geëxporteerd. De likeurtjes van de Oostenrijkse abdij “Engelszell”, en de koekjes die aangeboden worden bij de onovertroffen Trappistenkoffie, afkomstig van de Kameroense Trappistenabdij N. D. de Koutaba, komen dit jaar van de priorij Klaarland te Bocholt en een artisanaal koekje met trappist bereid.

Een hongerke

De reeds enkele jaren geleden geïntroduceerde trappistenbitterballen - met La Trappe Quadrupel, het enigste product dat niet in een Trappistenklooster wordt vervaardigd, kunnen ook dit jaar geproefd worden, naast uiteraard het legendarische kaasplankje met vier heerlijke Trappistenkazen.

De organisatoren weten als geen ander dat Trappistenbieren lekker zijn, maar ook over het algemeen sterk qua alcoholvolume. En het aanbod wordt ieder jaar groter, daarom zal er op deze feesten opnieuw met proefplankjes gewerkt worden, zodat de liefhebber verschillende Trappistenbieren naast elkaar kan vergelijken.

En ook dit jaar kunnen diegenen die echt geen bier lusten, naast de Trappistenkoffie en trappistenlikeurtjes - nieuw een alcoholvrije elexir -  zich ook laven aan de abdijwijnen uit Spanje.

Laat ons hopen dat de weergoden ons opnieuw gunstig gezind zijn, want niet alleen het aantal Trappistenbieren neemt toe, maar ook het bezoekersaantal, zodat de kapel stilaan uit haar voegen barst, de organisatie doet er alles aan om de ware bierliefhebbers op een zo goed mogelijke manier te ontvangen, zodat deze in comfortabele omstandigheden kunnen genieten van de (h)eerlijke producten.

Dus zaterdag 6 & zondag 7 oktober 2018 mag de ware Trappistenliefhebber niet ontbreken op de 27ste Trappistenfeesten in ‘De Kapel” Kerkstraat Niel, dit telkens vanaf 14u00.

IN PARADISUM DEDUCANT TE TRAPPISTI

 

De jaarlijkse “hoogmis” voor de ware bierliefhebber, waar men de onovertroffen Trappistenbieren naast mekaar kan proeven en vergelijken, gaat door op zaterdag 6 oktober vanaf 14.00 u. en op zondag 7 oktober van 14.00 u. tot 18.00 u.. De opbrengst komt zoals steeds volledig ten goede aan Chiro Hiro, de chiro van Niel, en de inkom is gratis.