Programma

De 26ste Trappistenfeesten zullen doorgaan op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017, in de "KAPEL" in de Kerkstraat te Niel.
Nieuwigheid dit jaar : Trappistenthee en we trachten voor jullie nog wel speciallekes te voorzien. De likeurtjes van de Oostenrijkse abdij “Engelszell”, en de koekjes die aangeboden worden bij de onovertroffen Trappistenkoffie, afkomstig van de Kameroense Trappistenabdij N. D. de Koutaba, komen dit jaar van de Duitse Trappistenabdij “Mariawald”. De vorig jaar met succes geïntroduceerde trappistenbitterballen, het enigste product dat niet in een Trappistenklooster wordt vervaardigd, kunnen ook dit jaar geproefd worden, naast uiteraard het legendarische kaasplankje met vier heerlijke Trappistenkazen.

De organisatoren weten als geen ander dat Trappistenbieren lekker zijn, maar ook over het algemeen sterk qua alcoholvolume. En het aanbod wordt ieder jaar groter, daarom zal er op deze feesten opnieuw met proefplankjes gewerkt worden, zodat de liefhebber verschillende Trappistenbieren naast elkaar kan vergelijken.

En ook dit jaar kunnen diegenen die echt geen bier lusten, naast de Trappistenkoffie en likeurtjes zich ook laven aan de Trappistenwijnen uit de Spaanse Trappistenabdij N.S. De la Oliva. Laat ons hopen dat de weergoden ons opnieuw gunstig gezind zijn, want niet alleen het aantal Trappistenbieren neemt toe, maar ook het bezoekersaantal, zodat de kapel stilaan uit haar voegen barst, de organisatie doet er alles aan om de ware bierliefhebbers op een zo goed mogelijke manier te ontvangen, zodat deze in comfortabele omstandigheden kunnen genieten van de (h)eerlijke producten.

Dus zaterdag 7 & zondag 8 oktober 2017 mag de ware Trappistenliefhebber niet ontbreken op de 26ste Trappistenfeesten in ‘De Kapel” Kerkstraat Niel, dit telkens vanaf 14u00.

IN PARADISUM DEDUCANT TE TRAPPISTI

 

De jaarlijkse “hoogmis” voor de ware bierliefhebber, waar men de onovertroffen Trappistenbieren naast mekaar kan proeven en vergelijken, gaat door op zaterdag 7 oktober vanaf 14.00 u. en op zondag 8 oktober van 14.00 u. tot 18.00 u.. De opbrengst komt zoals steeds volledig ten goede aan Chiro Hiro, de chiro van Niel, en de inkom is gratis.