La Trappe - Bierbrouwerij de Koningshoeven

ATP label
Aan
Body

La Trappe Trappist wordt sinds 1884 gebrouwen door Bierbrouwerij de Koningshoeven op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.

Voor het onstaan van de naam Bierbrouwerij de Koningshoeven moet teruggegaan worden naar 1881.
In het Brabantse Berkel-Enschot, vonden Franse trappistenmonniken een toevluchtsoord. Een stuk heide, met hoeven en een schaapskooi. De hoeven werden ‘de Koningshoeven’ genoemd, naar voormalig eigenaar Koning Willem II.

De Trappisten hadden een bron van inkomsten nodig om zelfvoorzienend te zijn en te voldoen aan hun plicht tot liefdadigheid. Daarom besloten ze om bier te gaan brouwen. Tot op de dag van vandaag wordt er binnen de muren van deze abdij bier gebrouwen volgens de regels van de trappisten.
Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige trappistenbrouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. De beste waarborg voor authenticiteit, receptuur, traditie en kwaliteit. Bier is pas trappistenbier als het wordt gebrouwen binnen de muren van een Trappistenabdij, onder toezicht van monniken en er een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaat.